Check ups

Als je 7-8 weken zwanger bent, kun je voor het eerst bij ons langs komen. Je bent net zwanger en hebt vast een hoop vragen, maar weet niet waar te beginnen. No worries, we’ve got your back!

Verloskundige afspraken

Van zwangerschap tot moeder-/ouderschap staan een aantal medische ijkpunten centraal. Wij houden jullie gezondheid nauwlettend in de gaten. Dit doen wij tijdens de verloskundige afspraken en tijdens de echo’s (indien je deze wenst).

Met een uitgebreid intakegesprek bespreken we alles wat nodig is in jouw zwangerschap. Dit gaat verder dan alleen medisch; we kijken naar het gehele plaatje van body, mind en meer. Zweverig?
Nee juist praktisch, met beide benen op de grond en bewezen effectief.

Alle medische zorg en extra zorg vinden plaats bij ons op de praktijk. Denk bijvoorbeeld aan echo’s, bloedonderzoek, zwangerschaps- en bevallingscursussen. Wij zorgen in elk geval tot 6 weken na de bevalling voor jou en je baby. Maar ook na deze periode kan je gebruik blijven maken van alle diensten die onze praktijk te bieden heeft. En mag je uiteraard altijd bellen met vragen.

Afspraken overzicht


Medische echoscopie

Op onze praktijk verrichten wij alle medische echo’s die nodig kunnen zijn in de zwangerschap.

Welkomsecho
Tijdens je eerste afspraak bij 7-8 weken kunnen we een welkomsecho doen. Dit is geen medische echo en wordt dan ook uitgevoerd door niet-medisch echoscopisten. We kijken of de zwangerschap zichtbaar is. 

Vitaliteitsecho
Mocht je een medische indicatie hebben, dan maken we een vroege echo vanaf 6 weken en 4 dagen. 

Termijnecho
Bij deze echo kunnen we de definitieve uitgerekende datum berekenen. 

Echo medische indicatie
Als er twijfels zijn over de groei van je baby of over de ligging van je baby aan het einde van de zwangerschap, dan doen we een medische echo op indicatie.

13- & 20 weken echo
Deze echo's zijn onderdeel van prenatale screening. Prenatale screening is onderzoek wat we in de zwangerschap kunnen verrichten om aangeboren afwijkingen op te sporen. De 13 & 20 weken echo vinden plaats bij ons op de praktijk.

Prenatale screening

Pretecho

Naast een medische echo, kun je ook een pretecho bij ons laten doen! Dit is een echo wanneer je het fijn vindt om even te spieken naar je baby in de buik. Hierbij worden geen medische controles verricht. Dit wordt niet vergoed door de verzekeraar; we vragen hiervoor een vergoeding.

Foto - pretecho beeld?

Geslachtsbepaling
​Vanaf 15 weken kun je bij ons al spieken naar het geslacht van je baby. We kijken dan 2D voor ongeveer 15 minuten. Wil je het niet direct weten? Dan schrijven we dit op papier en geven we dit mee in een envelop. Je krijgt van ons 3 echofoto's mee in zwart wit en .......  een leuke verrassing !!​ Je betaalt voor de geslachtsbepaling € 40,00. Je kunt alleen per pin betalen. Wil je kleurenfoto's mee op USB? Dit kan voor € 8,00.

3D/4D echo 3e trimester
Vind je het leuk om een keer 3/4D naar je baby te kijken, dan kan dit het beste tussen de 27-30 weken. 3D is een goede manier om al een beetje een indruk te krijgen van hoe je kindje er uitziet. Met 4D kun je zelfs bewegende beelden zien. Hoe leuk is het om een glimp op te vangen van je kindje en dit te delen met je familie/vrienden?

De echo duurt ongeveer 20 minuten. Je krijgt 5 foto's mee in zwart wit. Je betaalt voor de geslachtsbepaling € 60,00. Je kunt alleen per pin betalen.
Wil je kleurfoto's en een filmpje mee op USB? Dit kan voor € 8,00.

Aanmelden als cliënt

Gefeliciteerd je bent zwanger! Wil je eerst komen kennismaken? Of direct je eerste afspraak plannen?

Aanmelden

Workshops & Events

In onze studio hosten we verschillende events voor jou. Om te verdiepen, vertragen en verbinden.

Meer informatie