Onze werkwijze

Wij hebben onze eigen ‘way of doing things’. Dit gaat verder dan alleen het medische stuk. Onze zorg is holistisch, maar met beide benen op de Rotterdamse grond. Geen zweverig gedoe, maar praktisch en effectief.

Onze unieke werkwijze

Er is niet een ‘beste manier’ alleen maar ‘jouw manier’

Naast de noodzakelijke medische kennis en zorg die wij bieden, kijken wij graag naar de 5 factoren die te maken hebben met moeder worden; Body, Mind, Voeding, Spiritualiteit & Omgeving. Wij coachen je op de punten die jij nodig hebt om te groeien.

Body

Je lichaam maakt een grote verandering door. We kijken hoe jij het meest vitaal de zwangerschap door kan. Wat heeft jouw lichaam nodig om je gezond te voelen?

Mind

Het gaat hierbij om jouw mindset. Kijken wat er mogelijk is en wat goed voelt. Vertrouwen krijgen in de natuur en de kracht in jezelf. Hierbij coachen we jou graag.

Voeding

Gezonde voeding in de zwangerschap is van essentieel belang voor een vitale zwangerschap. Wij bieden extra ondersteuning bij het vinden van de juiste weg hier in. Naast het voeden van jouw lijf, kijken we ook naar ‘mentale voeding’ waardoor je beter in je vel zit.

Omgeving

Dit proces doe je niet alleen. Je partner en/of je directe omgeving is betrokken en heeft invloed op de keuzes die je maakt en hoe je het beleefd. Hoe zijn de vrouwen uit jouw omgeving bevallen? Wie zijn mensen die jou inspireren? Welke ervaringen neem jij mee in jouw keuzes?

Spiritualiteit

De zwangerschap en geboorte van een baby zijn ook spirituele processen. In elke cultuur zijn er gebruiken of rituelen om dit vorm te geven. Wij geloven in vertragen, verdiepen en verbinden. Om het op jouw manier te kunnen doen op een manier die bij jouw visie en overtuigingen past.

Medisch

Van zwangerschap tot moeder-/ouderschap staan een aantal medische ijkpunten centraal. Wij houden jullie gezondheid nauwlettend in de gaten. Wij werken nauw samen met verschillende specialisten indien dit nodig blijkt, zoals gynaecologen. Elke 6 weken houd een gynaecoloog bij ons op locatie spreekuur.

Kleinschalige verloskunde

Extra aandacht voor jou en je partner

Per verloskundige begeleiden wij ongeveer 5 a 6 zwangeren per maand. Dit is ongeveer de helft van wat de norm is in Nederland. Wij besteden dus extra tijd en aandacht aan onze cliënten om jou en je partner beter te leren kennen en meer individueel gerichte zorg te kunnen geven.

Je krijgt jouw eigen persoonlijke verloskundige die in een team samenwerkt met een tweede verloskundige. Jouw persoonlijke verloskundige zie je de meeste controles en met haar stem je de zorg af. Zij is de schakel tussen jou en (mogelijk) andere zorgverleners zoals een gynaecoloog, huisarts, lactatiekundige en consultatiebureau.

De tweede verloskundige uit het team is haar achterwacht indien je eigen verloskundige vrij of niet beschikbaar is. Wij vinden het dan ook belangrijk dat je beide verloskundigen wel leert kennen, omdat een van de twee bij je bevalling is.

Team Jade

Esseline

Verloskundige. Ze heeft een enorme passie voor alles wat met mindfulness, meditatie en persoonlijke ontwikkeling te maken heeft. Daarnaast weet ze ontzettend veel over een gezonde leefstijl, duurzaamheid en voeding. Voor zowel jou als je baby!

Iris

Verloskundige & Anticonceptie-specialist. Waar Iris geniet van mooie verdiepende gesprekken op het spreekuur, doet ze bij een geboorte het liefst zo min mogelijk. Kijken, observeren, aanmoedigen, en alleen medisch handelen als het nodig is. Iris begeleid jou verder in het kiezen van de juiste anticonceptie en plaatst bij ons ook spiralen.

Team Ceder

Merel

Verloskundige & Anticonceptie-specialist.
Merel kent de ware kunst van iemand op z'n gemakt stellen. Ze heeft voor iedereen een luisterend oor en neemt ook een goede dosis humor mee op de afspraken.
Merel host onze New Life Circle events en geeft jou een glimp van je baby tijdens de pretecho’s.

Sarah

Verloskundige & Versiekundige. Als enige geboren Rotterdammer is zij opgeleid in Amsterdam. Sarah is de rust zelve. Haar kalmte en geduld is haar superkracht! Naast gepassioneerd verloskundige is zij ook versiekundige. Ligt je baby in stuitligging? Op holistische & kundige wijze weet zij babies te draaien naar hoofdligging.

Marit

Verloskundige & Hypnotherapeut.
Naast een bevlogen en kundige verloskundige is Marit onze in-house hypnotherapeut. Zij weet op een hele fijne manier jou te helpen met het creëren van een gezonde levenstijl, het verminderen van angst en stress en zelfs pijn bij de bevalling. Marit is ook een vast onderdeel van de 'New Life Circle' events en voert ook pretecho's uit.

Vaste waarneming

House of Birth helpt jou met -
House of Birth helpt jou met -
House of Birth helpt jou met -
House of Birth helpt jou met -
House of Birth helpt jou met -
House of Birth helpt jou met -
House of Birth helpt jou met -
House of Birth helpt jou met -
House of Birth helpt jou met -
House of Birth helpt jou met -
Een fantastische verloskundige praktijk! Ze begeleiden veel verder dan alleen de fysieke kant van zwangerschap en bevalling. Oordeelvrij en ruimte voor eigen keuzes.
Lydia (34)
Na een slechte eerste ervaring ergens anders, hebben deze verloskundigen een grote bijdrage gehad aan mijn ontspanning, bevalling en snelle herstel.
Ayse (38)
Lieve, enthousiaste en zeer vakkundige dames op de praktijk die mij van m'n zenuwen voor de zwangerschap en bevalling hebben afgeholpen.
Vivian (31)

Aanmelden als cliënt

Gefeliciteerd je bent zwanger! Wil je eerst komen kennismaken? Of direct je eerste afspraak plannen?

Aanmelden

Workshops & Events

In onze studio hosten we verschillende events voor jou. Om te verdiepen, vertragen en verbinden.

Meer informatie