Over ouderschap

Zou het niet fijn zijn als we bij ieder kind ook een handleiding kregen over hoe je de beste ouder kunt zijn? Met hoofdstukken als: Hoe leer je je kindje kennen en zijn of haar signalen te interpreteren? Hoe kun je aan de wensen van je kind voldoen, maar ook naar je eigen grenzen luisteren? Hoe maak je tijd en ruimte voor je eigen behoeften? Hoe blijven jij en je partner met elkaar verbonden, nu je kinderen hebt? Die handleiding hebben we helaas niet, maar we kunnen je wel ondersteunen.

Het eerste levensjaar

Het eerste jaar heeft je kind voeding en veel nabijheid en geborgenheid nodig. Je bent nog zo in symbiose met je baby die nog volledig afhankelijk is van jullie zorg. De korte nachten zijn een uitdaging, maar opvoeden is nog niet echt nodig.

Je kindje wordt steeds mobieler, gaat zich omdraaien, gaat kruipen en trekt zichzelf op. Een hele ontdekkingsreis. Een ongeluk zit in een klein hoekje. Je kunt de EHBO cursus Baby & Kind volgen om helemaal voorbereid te zijn.

Dreumes fase (van 1 tot 2 jaar)

Je baby is geen baby meer en begint steeds mobieler te worden. Lopen gaat in deze fase ook beginnen. Ook zul je vaker nee horen. Het ene sprongetje volgt het andere sprongetje op en je dreumes gaat steeds meer naar de peuterfase. Zo begint in deze fase ook het leren praten.

Peuterfase (2-4 jaar)

Het tweede tot het vierde jaar wordt de wereld voor je kindje steeds groter. Je gaat het karakter van je kindje beter leren kennen. Je gaat een steeds grotere rol spelen in het verwerken van de indruk van de wereld waarin je kindje zich bevindt. Tijd voor elkaar maken binnen je relatie kan een uitdaging zijn, blijf met elkaar in gesprek zodat je elkaar niet uit het oog verliest.

En verder

De eerste 7 jaar van het leven zijn van invloed op de rest van het leven van je kindje. In deze jaren leert het hoe zich te verhouden tot de rest van de wereld. Je kindje leert hoe veilig het is om emoties te uiten, hoe om te gaan met conflicten en hoe zichzelf te duidelijk te maken.

Hoe jij de eerste 7 jaar van je leven hebt beleefd is weer van invloed op hoe jij als ouder in staat bent om er voor je kind te zijn. Je kunt jezelf flink tegenkomen in het gedrag van je kindje. Je komt erachter wat je zelf hebt meegekregen van je ouders en of je dat wel door zou willen geven aan je kinderen. Familieopstellingen geven je inzicht als je vastloopt.

Workshops Ouderschap

Team Jade

Esseline

Verloskundige. Ze heeft een enorme passie voor alles wat met mindfulness, meditatie en persoonlijke ontwikkeling te maken heeft. Daarnaast weet ze ontzettend veel over een gezonde leefstijl, duurzaamheid en voeding. Voor zowel jou als je baby!

Iris

Verloskundige & Anticonceptie-specialist. Waar Iris geniet van mooie verdiepende gesprekken op het spreekuur, doet ze bij een geboorte het liefst zo min mogelijk. Kijken, observeren, aanmoedigen, en alleen medisch handelen als het nodig is. Iris begeleid jou verder in het kiezen van de juiste anticonceptie en plaatst bij ons ook spiralen.

Team Ceder

Merel

Verloskundige & Anticonceptie-specialist.
Merel kent de ware kunst van iemand op z'n gemakt stellen. Ze heeft voor iedereen een luisterend oor en neemt ook een goede dosis humor mee op de afspraken.
Merel host onze New Life Circle events en geeft jou een glimp van je baby tijdens de pretecho’s.

Sarah

Verloskundige & Versiekundige. Als enige geboren Rotterdammer is zij opgeleid in Amsterdam. Sarah is de rust zelve. Haar kalmte en geduld is haar superkracht! Naast gepassioneerd verloskundige is zij ook versiekundige. Ligt je baby in stuitligging? Op holistische & kundige wijze weet zij babies te draaien naar hoofdligging.

Marit

Verloskundige & Hypnotherapeut.
Naast een bevlogen en kundige verloskundige is Marit onze in-house hypnotherapeut. Zij weet op een hele fijne manier jou te helpen met het creëren van een gezonde levenstijl, het verminderen van angst en stress en zelfs pijn bij de bevalling. Marit is ook een vast onderdeel van de 'New Life Circle' events en voert ook pretecho's uit. In januari wordt team Rose versterkt door Elena Vlugt.

Elena

Verloskundige & Hypnotherapeut.
Naast een bevlogen en kundige verloskundige is Marit onze in-house hypnotherapeut. Zij weet op een hele fijne manier jou te helpen met het creëren van een gezonde levenstijl, het verminderen van angst en stress en zelfs pijn bij de bevalling. Marit is ook een vast onderdeel van de 'New Life Circle' events en voert ook pretecho's uit. In januari wordt team Rose versterkt door Elena Vlugt.

Team Rose

Plan een kennismaking

Wil je weten wat onze coach voor jou kan betekenen in jouw reis in het ouderschap?

Plan een (gratis) kennismkaing

Plan een coachingssessie

Voel jij dat het anders kan in het ouderschap, maar weet je niet hoe? Dan geeft coaching jou inzicht in hoe je het anders kan doen.

Plan een sessie