Miskraam

Een verliesgeboorte doormaken is een ingrijpende ervaring zijn die gepaard gaat met zowel fysieke als emotionele veranderingen. Het is belangrijk om te begrijpen wat je kunt verwachten, zodat jij en jouw omgeving goed voor jou kunnen zorgen tijdens dit proces.

Wat gebeurt er in je lichaam bij een miskraam?

Mogelijk heb je tijdens een echo gehoord dat je zwangerschap niet goed zit en dat je een miskraam kan gaan verwachten. Of je hebt bloedverlies en de miskraam komt ineens opgang zonder aankondiging.

Bloedingen

Bloedverlies is normaal tijdens het verlies. Het kan vergelijkbaar zijn met een zwaardere menstruatie. Echter, als het bloedverlies overmatig wordt, is het cruciaal om direct contact op te nemen met onze praktijk.

Krampen

Milde tot matige krampen zijn gebruikelijk tijdens een miskraam. Dit komt door de samentrekkingen van de baarmoeder. Paracetamol kan helpen bij het verlichten van deze pijn.

Vermoeidheid

Je lichaam heeft mogelijk al heel wat veranderingen doorgemaakt vanwege de zwangerschap. Nu gaat je lichaam de zwangerschap moeten loslaten. Dit fysieke en emotionele proces kost veel energie. Veel vrouwen voelen een intense vermoeidheid in deze periode.

Belangrijke Signalen

Wanneer moet je ons bellen? Hoewel bloedverlies en flinke krampen in je buik of rug normaal zijn, zijn er ook situaties waarin directe medische aandacht vereist is. Neem contact met ons op als je:

Overmatig bloedverlies hebt: Als je merkt dat je meer dan één maandverband per uur moet verwisselen, bel ons dan direct. Dit kan een teken zijn van complicaties.
Koorts ontwikkeld: Een aanhoudende koorts kan duiden op een infectie. Laat het ons meteen weten als je een temperatuur boven de 38 graden Celsius hebt.
Zorgen of vragen hebt: Aarzel niet om contact op te nemen als je je ongerust voelt of vragen hebt. Jouw verloskundige staat klaar om je te ondersteunen.

Voorbereiding

Om zo comfortabel mogelijk door dit proces te gaan, raden we aan om in huis te hebben:

Paracetamol en/of naproxen kunnen helpen bij het verlichten van pijn en krampen. Gebruik medicatie zoals voorgeschreven op de verpakking of zoals geadviseerd door onze verloskundige.
Maandverband:
Tijdens een miskraam is het gebruik van maandverband geschikter dan tampons. Het biedt comfort en maakt het gemakkelijker om het bloedverlies bij te houden.

De emotionele impact van een miskraam

Het verlies van een zwangerschap brengt vaak diepgaande emotionele veranderingen met zich mee. Elke vrouw ervaart rouw op haar eigen manier en in haar eigen tempo. Het is essentieel om jezelf de ruimte te geven voor emoties en omringd te zijn door begripvolle mensen. Onze praktijk biedt ook ondersteuning op emotioneel vlak, inclusief doorverwijzingen bij behoefte aan onze in-house coach, hypnotherapeut of verliesretraite dag.

Het doorstaan van een miskraam is een persoonlijk proces. Bij onze verloskundigenpraktijk begrijpen we de complexiteit van deze situatie en zijn we hier om je te ondersteunen, zowel fysiek als emotioneel. Aarzel niet om contact met ons op te nemen voor vragen, zorgen of begeleiding. We zijn hier voor jou.  

Team Jade

Esseline

Verloskundige. Ze heeft een enorme passie voor alles wat met mindfulness, meditatie en persoonlijke ontwikkeling te maken heeft. Daarnaast weet ze ontzettend veel over een gezonde leefstijl, duurzaamheid en voeding. Voor zowel jou als je baby!

Iris

Verloskundige & Anticonceptie-specialist. Waar Iris geniet van mooie verdiepende gesprekken op het spreekuur, doet ze bij een geboorte het liefst zo min mogelijk. Kijken, observeren, aanmoedigen, en alleen medisch handelen als het nodig is. Iris begeleid jou verder in het kiezen van de juiste anticonceptie en plaatst bij ons ook spiralen.

Team Ceder

Merel

Verloskundige & Anticonceptie-specialist.
Merel kent de ware kunst van iemand op z'n gemakt stellen. Ze heeft voor iedereen een luisterend oor en neemt ook een goede dosis humor mee op de afspraken.
Merel host onze New Life Circle events en geeft jou een glimp van je baby tijdens de pretecho’s.

Sarah

Verloskundige & Versiekundige. Als enige geboren Rotterdammer is zij opgeleid in Amsterdam. Sarah is de rust zelve. Haar kalmte en geduld is haar superkracht! Naast gepassioneerd verloskundige is zij ook versiekundige. Ligt je baby in stuitligging? Op holistische & kundige wijze weet zij babies te draaien naar hoofdligging.

Marit

Verloskundige & Hypnotherapeut.
Naast een bevlogen en kundige verloskundige is Marit onze in-house hypnotherapeut. Zij weet op een hele fijne manier jou te helpen met het creëren van een gezonde levenstijl, het verminderen van angst en stress en zelfs pijn bij de bevalling. Marit is ook een vast onderdeel van de 'New Life Circle' events en voert ook pretecho's uit. In januari wordt team Rose versterkt door Elena Vlugt.

Elena

Verloskundige & Hypnotherapeut.
Naast een bevlogen en kundige verloskundige is Marit onze in-house hypnotherapeut. Zij weet op een hele fijne manier jou te helpen met het creëren van een gezonde levenstijl, het verminderen van angst en stress en zelfs pijn bij de bevalling. Marit is ook een vast onderdeel van de 'New Life Circle' events en voert ook pretecho's uit. In januari wordt team Rose versterkt door Elena Vlugt.

Team Rose

Ode to lost love - Een prachtige collectie kaarten met schrijfopdrachten om met het verlies om te gaan.

Bekijk hem hier

Hypnotherapie

Wil je minder lading of spanning voelen bij het denken aan het verlies of juist het contact met het kindje voelen? Vaak is 1 sessie al voldoende.

Plan een (gratis) intake

Coaching

Merk je dat de ervaring je heeft overvallen? Dan kan een coachingsgesprek helpen. Vaak is 1 sessie al voldoende.

Plan een (gratis) intake