Anticonceptie

Onze missie is om jou te voorzien van waardevolle informatie en begeleiding over anticonceptie zodat jij de keuze kunt maken die bij jou past. Je vind bij ons betrouwbare informatie over de verschillende methodes van anticonceptie, de effectiviteit hiervan en de mogelijke bijwerkingen of nadelen.

Anticonceptie gesprek

Anticonceptie-advies luistert nauw. Je hebt misschien al ervaring met anticonceptie; misschien positieve of negatieve ervaringen. Je wilt misschien wel of juist geen hormoonhoudende methoden. Ook kan het termijn van een toekomstige kinderwens een rol spelen. Deze vragen en meer zijn onderdeel van het gesprek dat wij graag met jou voeren als je bij ons komt voor anticonceptieconsult.

Je hoeft niet bekend te zijn in onze praktijk om een anticonceptiegesprek aan te vragen.

Bij een anticonceptiegesprek kom je bij een van onze verloskundigen die anticonceptie-specialist is. Zij neemt jouw huidige situatie volledig door. Dit doen wij op een integrale manier. Dit wil zeggen dat wij jou niet alleen vertellen welke opties er zijn, om er vervolgens 1 te kiezen. Nee, wij gaan met jou in gesprek over hoe jouw leefstijl is, je wensen zijn en hoe jij praktisch om wil gaan met anticonceptie. Samen onderzoeken welke methode jou mogelijk het beste past. Uiteindelijk maak jij de keuze.

Plaatsen van anticonceptie

Weet jij al welke methode anticonceptie jij wilt? Dan kun je bij ons ook terecht voor het plaatsen van spiralen en implanons.
Hoe fijn is het, dat je in onze praktijk een ervaren verloskundige ziet die jouw in een huiskamersetting (geen steriele medische setting) kan helpen.
We vinden het tijdens de afspraak het allerbelangrijkste dat jij je op je gemak voelt. Hier nemen wij dan ook graag de tijd voor!

Voor het plaatsen van anticonceptie bel je met onze assistente. Zij neemt met jou door welke methode jij wilt en of je aan alle aspecten van deze methode gedacht hebt. Wij bestellen het middel voor jou, welke aankomt op onze praktijk. Je hoeft dus niks mee te nemen.
Bij het plaatsen van een spiraal maken wij ook GRATIS een controle echo of de spiraal op de goede plek zit.

Het plaatsen van het anticonceptiemiddel wordt vergoed vanuit het basispakket van je verzekering, het gaat niet ten koste van je eigen risico.
Het anticonceptiemiddel zelf wordt mogelijk niet geheel vergoed, dit moet je nakijken bij je polis.

Maak een afspraak

Team Jade

Esseline

Verloskundige. Ze heeft een enorme passie voor alles wat met mindfulness, meditatie en persoonlijke ontwikkeling te maken heeft. Daarnaast weet ze ontzettend veel over een gezonde leefstijl, duurzaamheid en voeding. Voor zowel jou als je baby!

Iris

Verloskundige & Anticonceptie-specialist. Waar Iris geniet van mooie verdiepende gesprekken op het spreekuur, doet ze bij een geboorte het liefst zo min mogelijk. Kijken, observeren, aanmoedigen, en alleen medisch handelen als het nodig is. Iris begeleid jou verder in het kiezen van de juiste anticonceptie en plaatst bij ons ook spiralen.

Team Ceder

Merel

Verloskundige & Anticonceptie-specialist.
Merel kent de ware kunst van iemand op z'n gemakt stellen. Ze heeft voor iedereen een luisterend oor en neemt ook een goede dosis humor mee op de afspraken.
Merel host onze New Life Circle events en geeft jou een glimp van je baby tijdens de pretecho’s.

Sarah

Verloskundige & Versiekundige. Als enige geboren Rotterdammer is zij opgeleid in Amsterdam. Sarah is de rust zelve. Haar kalmte en geduld is haar superkracht! Naast gepassioneerd verloskundige is zij ook versiekundige. Ligt je baby in stuitligging? Op holistische & kundige wijze weet zij babies te draaien naar hoofdligging.

Marit

Verloskundige & Hypnotherapeut.
Naast een bevlogen en kundige verloskundige is Marit onze in-house hypnotherapeut. Zij weet op een hele fijne manier jou te helpen met het creëren van een gezonde levenstijl, het verminderen van angst en stress en zelfs pijn bij de bevalling. Marit is ook een vast onderdeel van de 'New Life Circle' events en voert ook pretecho's uit. In januari wordt team Rose versterkt door Elena Vlugt.

Elena

Verloskundige & Hypnotherapeut.
Naast een bevlogen en kundige verloskundige is Marit onze in-house hypnotherapeut. Zij weet op een hele fijne manier jou te helpen met het creëren van een gezonde levenstijl, het verminderen van angst en stress en zelfs pijn bij de bevalling. Marit is ook een vast onderdeel van de 'New Life Circle' events en voert ook pretecho's uit. In januari wordt team Rose versterkt door Elena Vlugt.

Team Rose

Anticonceptie consult

Wil jij weten welke methoden er zijn mét of zónder hormonen? Wil jij weten hoe jij deze methode zo betrouwbaar mogelijk inzet? Of weet je totaal niet wat bij jou manier van leven past?

Plan een afspraak

Spiraal of Implanon plaatsen

Jij wil graag een hormoon-, koperspiraal of implanon laten plaatsen en zoekt een fijne plek waar dit met alle tijd en zorgvuldigheid gebeurd.

Plan een afspraak