De geboorte

De geboorte van je kind is waarschijnlijk een van de krachtigste processen die je ooit in je leven gaat meemaken. Wij begeleiden jou zo dat je met vertrouwen de geboorte in kan gaan.

‘Giving birth is like having sex for the first time.

Your experience depends on with who you are, what place you’re at

and in what position you’re in’

Plaats van de bevalling

Tijdens onze afspraken bespreken wij uitgebreid met jou wat jouw voorkeursplek is voor de geboorte. In Nederland kun je kiezen uit thuis, geboortecentrum en een poliklinische bevalling in het ziekenhuis. Het is belangrijk om bewust na te denken over de plaats van bevalling omdat je een plek moet kiezen die voor jou het veiligst aanvoelt. Als jij je veilig voelt, zal de bevalling hierdoor beter verlopen. Voor de een betekent dit thuis in je eigen omgeving waar de regie bij jezelf blijft, voor de ander is dit in het ziekenhuis waar snel toegang is tot alle klinische zorg.

Houdingen

De meeste vrouwen bevallen op hun rug in bed. Maar wist je dat de meeste vrouwen deze houding niet zelf kiezen? En ook helemaal niet zo comfortabel en effectief is?
Vaak doet op je rug liggen meer pijn, is de bloedvoorziening naar je baby niet optimaal en de ruimte in je bekken ook niet. Bizar toch?

Daarom onderzoeken wij al in de zwangerschap wat jouw ideeën hierbij zijn en stimuleren we jou om tijdens de geboorte op zoek te gaan naar een positie die voor jou het prettigste voelt. 

Onze verloskundigen hebben allemaal ruime ervaring bij het begeleiden van badbevallingen en bevallingen in allerlei posities. Maak je liever gebruik van een baarkruk? Al onze verloskundigen hebben deze standaard bij zich, zonder extra kosten voor jou. 

Badbevalling

De badbevalling is hot! Letterlijk & figuurlijk. En wij snappen waarom. Het warme omhullende water heeft namelijk een pijnstillend effect tijdens het opvangen van de weeën. Het heeft een groot aantal voordelen voor jouw bevalling om (een deel) in bad te zijn. Zo ervaren vrouwen meer controle, minder pijn en zien wij als verloskundige dat het oxytocine verhogend werkt (hét bevalhormoon). Ook maakt het warme water jouw weefsel week en soepel wat de kans op uitscheuren kan verminderen. Baby's die in het water geboren worden komen relaxter ter wereld. Zij maken een zachte overgang van het vruchtwater, naar het badwater en vervolgens naar het boven water zijn.
Al onze verloskundigen hebben ruime ervaring bij het begeleiden van badbevallingen. In bad bevallen kan zowel thuis als in een geboortecentrum of poliklinische setting.

Een geboorteplan

Een geboorte is nooit hetzelfde. Iedereen heeft een unieke ervaring. Om de kans op een positieve ervaring zo groot mogelijk te maken schrijf je een geboorteplan. Onrealistisch? Nee totaal niet!

Wij hebben de ervaring, dat als je opschrijft wat je eerste keuzes zijn, hoe je benaderd wilt worden en hoe je wilt omgaan met onverwachte situaties, jij veel meer in je kracht staat en beter voorbereid bent. Ook weet jouw partner wat voor jou belangrijk is, en wij ook. Win-win!

Schrijf een geboorteplan

Team Jade

Esseline

Verloskundige. Ze heeft een enorme passie voor alles wat met mindfulness, meditatie en persoonlijke ontwikkeling te maken heeft. Daarnaast weet ze ontzettend veel over een gezonde leefstijl, duurzaamheid en voeding. Voor zowel jou als je baby!

Iris

Verloskundige & Anticonceptie-specialist. Waar Iris geniet van mooie verdiepende gesprekken op het spreekuur, doet ze bij een geboorte het liefst zo min mogelijk. Kijken, observeren, aanmoedigen, en alleen medisch handelen als het nodig is. Iris begeleid jou verder in het kiezen van de juiste anticonceptie en plaatst bij ons ook spiralen.

Team Ceder

Merel

Verloskundige & Anticonceptie-specialist.
Merel kent de ware kunst van iemand op z'n gemakt stellen. Ze heeft voor iedereen een luisterend oor en neemt ook een goede dosis humor mee op de afspraken.
Merel host onze New Life Circle events en geeft jou een glimp van je baby tijdens de pretecho’s.

Sarah

Verloskundige & Versiekundige. Als enige geboren Rotterdammer is zij opgeleid in Amsterdam. Sarah is de rust zelve. Haar kalmte en geduld is haar superkracht! Naast gepassioneerd verloskundige is zij ook versiekundige. Ligt je baby in stuitligging? Op holistische & kundige wijze weet zij babies te draaien naar hoofdligging.

Marit

Verloskundige & Hypnotherapeut.
Naast een bevlogen en kundige verloskundige is Marit onze in-house hypnotherapeut. Zij weet op een hele fijne manier jou te helpen met het creëren van een gezonde levenstijl, het verminderen van angst en stress en zelfs pijn bij de bevalling. Marit is ook een vast onderdeel van de 'New Life Circle' events en voert ook pretecho's uit. In januari wordt team Rose versterkt door Elena Vlugt.

Elena

Verloskundige & Hypnotherapeut.
Naast een bevlogen en kundige verloskundige is Marit onze in-house hypnotherapeut. Zij weet op een hele fijne manier jou te helpen met het creëren van een gezonde levenstijl, het verminderen van angst en stress en zelfs pijn bij de bevalling. Marit is ook een vast onderdeel van de 'New Life Circle' events en voert ook pretecho's uit. In januari wordt team Rose versterkt door Elena Vlugt.

Team Rose

Kennismaken

Wil je eerst vrijblijvend komen kennismaken? Dat kan! We plannen een gesprek bij jouw verloskundige die jou alles vertelt over onze praktijk en werkwijze.

Plan een afspraak

Plan je intake & eerste echo

Wiil jij je direct aanmelden? Dan plannen we een intakegesprek en een eerste vroege echo. Vul het inschrijfformulier in zodat we een afspraak met je in kunnen plannen.

Direct inschrijven