Geboortevoorbereiding

Wij merken dat de beleving van de bevalling, ook als het anders loopt dan verwacht, sterk afhankelijk is van de goede voorbereiding. Nu kun je denken dat je geen invloed hebt op het verloop van je bevalling en daarom besluiten geen geboorteplan te maken. Echter zien we dat juist met een goede voorbereiding jij en je (geboorte)partner beter weet wat je wil in onverwachte situaties.
Voordat je begint met de voorbereiding is het goed om na te denken hoe jij je normaal gesproken het liefst voorbereid op nieuwe situaties.

Do-It-Yourself

Bereid jij je het liefste voor in je eigen tempo? Dan hebben we verschillende boeken in onze shop die favoriet zijn bij onze cliënten:
Verlosmoeder van onze collega Djanifa da Conceicao
Mama’en van Nina Pierson
Geboortebundel van Nina Pierson

Go with the Flow

Maakt te veel inhoudelijke informatie je onrustig en heb je liever gedoseerde informatie?
Dan raden we je aan om een Eendaagse Geboortecursus te volgen. In één dag ben je samen met je (geboorte)partner volledig geïnformeerd over alle scenario’s en je opties.

Je kunt ook onze 6-weekse cursus MOEDERENERGIE volgen. Dit is een allround cursus waarbij je niet alleen je voorbereid op de geboorte maar ook dieper contact maakt met je kindje en je energie leert verdelen in de zwangerschap en erna.

House of Birth Eendaagse Geboortecursus door Doula Amber
One Day Birth Preparation Course (ENG) door Doula Maggie
6-weekse cursus MOEDERNERGIE door Daniella Vons

In control 

Wil jij tot in detail alle opties onderzoeken en maak je daar het liefste een hele studie van?
Yes, dat vinden we té gek. Wij vinden onszelf ook echte Birth Nerds. We raden je aan om dan ook een Eendaagse Geboortecursus te boeken en daarnaast het boek Mama’en en of Verlosmoeder te lezen om helemaal op de hoogte zijn.

Luister ook onze Podcast

Custom-fit

Krijg je liever persoonlijke begeleiding gericht op jouw persoonlijke situatie? Had je bijvoorbeeld een eerdere traumatische ervaring? Ben je angstig voor de bevalling? Dan is het aan te raden om een afspraak te maken met een Doula die ook bij jouw bevalling aanwezig is of een persoonlijke geboorte voorbereidingscursus te boeken.
Vind het gewoon heerlijk dat de voorbereiding helemaal wordt aangepast aan jouw behoefte, boek daarnaast dan ook een heerlijke zwangerschapsmassage in onze studio en een postpartum behandeling bij je thuis door Amber.

Boek een vrijblijvende kennismaking met onze Doula’s 

Bevallen na een keizersnede

Is je vorige kindje met een keizersnede geboren, dan heb je voor je aankomende bevalling verschillende opties. Misschien droom je van een VBAC (vaginale bevalling na een keizersnede) of wil je deze keer juist een ontspannen en zachte buikgeboorte. Of twijfel je nog? Doula Alies helpt je met je keuze en bespreekt alle opties met je in de workshop “Bevallen na een keizersnede.”

Hoe maak je een geboorteplan?

Krijg je bij het horen van het maken van een geboorteplan een flashback naar de toetsweek op de middelbare school? Was jij toen de leerling die alle boeken doorspitte en een nacht doorhaalde om de stof van binnen en buiten te weten of kijk jij het boek en je aantekeningen door voor het klaslokaal en blufte je jezelf door de toets? 

Laat ons je meteen geruststellen: wij beoordelen je geboorteplan helemaal niet. Het geboorteplan is voor ons een manier om inzicht te krijgen in wie jij bent en wat je belangrijk vindt. Jouw geboorteplan is eerder een handleiding waarin jij ons vertelt: Zo wil ik dat je met mij omgaat.

In het House of Birth geboorteplan vind je een groot aantal punten om over na te denken, om je in te verdiepen en die je eventueel mee kunt nemen in jouw eigen geboorteplan. 


We hebben een overzicht gemaakt met vragen waar je over na kunt denken. Klik op de links voor meer informatie over de onderwerpen. Het is expliciet niet de bedoeling om alles op te nemen in je eigen geboorteplan, hou het bij wat voor jou belangrijk is. Deze lijst is vooral bedoeld ter inspiratie van dingen die bij je resoneren, die jij/jullie belangrijk zouden kunnen vinden of waar je je nog meer in zou willen verdiepen nu het nog kan. Heb je alles doorgenomen, dan kun je nu zelf aan de slag met het invullen van jouw geboorteplan. Je kunt het geboorteplan printen en je wensen opschrijven, maar ook digitaal invullen.

Dowload hier de vragenlijst

Boek een bevalcursus

Team Jade

Esseline

Verloskundige. Ze heeft een enorme passie voor alles wat met mindfulness, meditatie en persoonlijke ontwikkeling te maken heeft. Daarnaast weet ze ontzettend veel over een gezonde leefstijl, duurzaamheid en voeding. Voor zowel jou als je baby!

Iris

Verloskundige & Anticonceptie-specialist. Waar Iris geniet van mooie verdiepende gesprekken op het spreekuur, doet ze bij een geboorte het liefst zo min mogelijk. Kijken, observeren, aanmoedigen, en alleen medisch handelen als het nodig is. Iris begeleid jou verder in het kiezen van de juiste anticonceptie en plaatst bij ons ook spiralen.

Team Ceder

Merel

Verloskundige & Anticonceptie-specialist.
Merel kent de ware kunst van iemand op z'n gemakt stellen. Ze heeft voor iedereen een luisterend oor en neemt ook een goede dosis humor mee op de afspraken.
Merel host onze New Life Circle events en geeft jou een glimp van je baby tijdens de pretecho’s.

Sarah

Verloskundige & Versiekundige. Als enige geboren Rotterdammer is zij opgeleid in Amsterdam. Sarah is de rust zelve. Haar kalmte en geduld is haar superkracht! Naast gepassioneerd verloskundige is zij ook versiekundige. Ligt je baby in stuitligging? Op holistische & kundige wijze weet zij babies te draaien naar hoofdligging.

Marit

Verloskundige & Hypnotherapeut.
Naast een bevlogen en kundige verloskundige is Marit onze in-house hypnotherapeut. Zij weet op een hele fijne manier jou te helpen met het creëren van een gezonde levenstijl, het verminderen van angst en stress en zelfs pijn bij de bevalling. Marit is ook een vast onderdeel van de 'New Life Circle' events en voert ook pretecho's uit. In januari wordt team Rose versterkt door Elena Vlugt.

Elena

Verloskundige & Hypnotherapeut.
Naast een bevlogen en kundige verloskundige is Marit onze in-house hypnotherapeut. Zij weet op een hele fijne manier jou te helpen met het creëren van een gezonde levenstijl, het verminderen van angst en stress en zelfs pijn bij de bevalling. Marit is ook een vast onderdeel van de 'New Life Circle' events en voert ook pretecho's uit. In januari wordt team Rose versterkt door Elena Vlugt.

Team Rose