Coaching

Wij coachen jou, zodat jij het kunt doen zoals jij zelf wilt. Hierbij is er geen ‘beste manier’ alleen ‘jouw manier’. Wij nemen de tijd om te ontdekken wat deze manier voor jou is.

Keuzes maken

Veel mensen denken dat er maar één weg is die leidt naar een gezonde moeder & baby. Dit is niet zo! Er zijn vele keuzes die je kunt maken in dit proces. Vaak zijn zorgverleners geneigd om voor jou te kiezen wat de juiste weg is. Wij niet.
Wij werken volgens het informed choice & consent principe. Dit houdt simpel gezegd in dat wij jou voorzien van betrouwbare informatie over de verschillende mogelijkheden. Vervolgens hebben we een gesprek om de verschillende mogelijkheden af te wegen.

Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat als jij eigen keuzes kan maken in het zorgtraject, maar ook vooral tijdens de geboorte, dat dit een positieve invloed heeft op de manier waarop jij alles beleeft.
Daarom staan de keuzevrijheid en zelfbeschikking/autonomie hoog bij ons in het vaandel. Wij blijven jou begeleiden tot zover onze grenzen reiken als medisch professional. Ook als dit betekent dat dit een zorgvraag betreft die buiten de normale protocollen en richtlijnen valt.

Tijd nemen

Om deze gesprekken met jou te kunnen voeren, doen wij niet aan 10 minuten check-ups. Wij nemen echt de tijd voor je. Hoe we dit doen? Wij begeleiden per maand maximaal 10-12 vrouwen per team.

Dit is aanzienlijk minder dan wat normaal is in Nederland! Hierdoor ontstaat meer tijd. Tijd voor jou, voor gesprekken en om elkaar beter te leren kennen. Ook om te onderzoeken wat voor jou goed zou werken en wat juist niet.
Hoe lang onze afspraken duren? Dit is per persoon verschillend. Soms 30 minuten, maar soms ook ruim een uur.

Coaching bij de geboorte

Ook tijdens de geboorte is coaching onze kracht. Het is niet altijd gebruikelijk dat een verloskundige jou ondersteunt vanaf het moment dat de bevalling actief begonnen is. Soms gaat een verloskundige nog even weg en komt op een later moment terug.

In ònze praktijk gaan wij niet meer weg vanaf de actieve fase in de ontsluiting tenzij jij dit anders wenst. Jouw wensen en die van jouw partner zijn leidend in de begeleiding die wij geven. Wij besteden tijdens jouw zwangerschap ruim de tijd aan de voorbereiding op de bevalling, waar onder andere jouw keuze mogelijkheden onze begeleiding wordt besproken.

Ook wanneer tijdens de bevalling een medische indicatie ontstaat en besloten wordt dat er een gynaecoloog nodig is voor de verdere begeleiding, zijn wij bereid om jullie te blijven ondersteunen.

Extra coaching nodig?

Stel je voor dat je het niet allemaal alleen hoeft te doen.
Ze zeggen: "It takes a village to raise a child." Maar ze zouden beter kunnen zeggen:

"It takes a village to grow a child."

Ontmoet nu al onze in-house practitioners om te kijken hoe zij jou kunnen ondersteunen. 

Plan een (gratis) intake

Team Jade

Esseline

Verloskundige. Ze heeft een enorme passie voor alles wat met mindfulness, meditatie en persoonlijke ontwikkeling te maken heeft. Daarnaast weet ze ontzettend veel over een gezonde leefstijl, duurzaamheid en voeding. Voor zowel jou als je baby!

Iris

Verloskundige & Anticonceptie-specialist. Waar Iris geniet van mooie verdiepende gesprekken op het spreekuur, doet ze bij een geboorte het liefst zo min mogelijk. Kijken, observeren, aanmoedigen, en alleen medisch handelen als het nodig is. Iris begeleid jou verder in het kiezen van de juiste anticonceptie en plaatst bij ons ook spiralen.

Team Ceder

Merel

Verloskundige & Anticonceptie-specialist.
Merel kent de ware kunst van iemand op z'n gemakt stellen. Ze heeft voor iedereen een luisterend oor en neemt ook een goede dosis humor mee op de afspraken.
Merel host onze New Life Circle events en geeft jou een glimp van je baby tijdens de pretecho’s.

Sarah

Verloskundige & Versiekundige. Als enige geboren Rotterdammer is zij opgeleid in Amsterdam. Sarah is de rust zelve. Haar kalmte en geduld is haar superkracht! Naast gepassioneerd verloskundige is zij ook versiekundige. Ligt je baby in stuitligging? Op holistische & kundige wijze weet zij babies te draaien naar hoofdligging.

Marit

Verloskundige & Hypnotherapeut.
Naast een bevlogen en kundige verloskundige is Marit onze in-house hypnotherapeut. Zij weet op een hele fijne manier jou te helpen met het creëren van een gezonde levenstijl, het verminderen van angst en stress en zelfs pijn bij de bevalling. Marit is ook een vast onderdeel van de 'New Life Circle' events en voert ook pretecho's uit. In januari wordt team Rose versterkt door Elena Vlugt.

Elena

Verloskundige & Hypnotherapeut.
Naast een bevlogen en kundige verloskundige is Marit onze in-house hypnotherapeut. Zij weet op een hele fijne manier jou te helpen met het creëren van een gezonde levenstijl, het verminderen van angst en stress en zelfs pijn bij de bevalling. Marit is ook een vast onderdeel van de 'New Life Circle' events en voert ook pretecho's uit. In januari wordt team Rose versterkt door Elena Vlugt.

Team Rose

Kennismaken

Wil je eerst vrijblijvend komen kennismaken? Dat kan! Wwe plannen een gesprek bij jouw verloskundige die jou alles vertelt over onze praktijk en werkwijze.

Plan een afspraak

Plan nu je intake & eerste echo

Wil jij je direct aanmelden? Dan plannen we een intakegesprek en een eerste vroege echo. Vul het inschrijfformulier in zodat we een afspraak met je in kunnen plannen.

Direct inschrijven