Check-ups

Als je 7-8 weken zwanger bent, kun je voor het eerst bij ons langs komen. Je bent net zwanger en hebt vast een hoop vragen, maar weet niet waar te beginnen. No worries, we’ve got your back!

Verloskundige afspraken

Van zwangerschap tot moeder-/ouderschap staan een aantal medische ijkpunten centraal. Wij houden jullie gezondheid nauwlettend in de gaten. Dit doen wij tijdens de verloskundige afspraken en tijdens de echo’s (indien je deze wenst).

Met een uitgebreid intakegesprek bespreken we alles wat nodig is in jouw zwangerschap. Dit gaat verder dan alleen medisch. We kijken naar het gehele plaatje van body, mind en meer. Zweverig?
Nee juist praktisch, met beide benen op de grond en bewezen effectief.

Alle medische zorg en extra zorg vinden plaats bij ons op de praktijk. Denk bijvoorbeeld aan echo’s, bloedonderzoek, zwangerschaps- en de bevalcursus. Wij zorgen in elk geval tot 6 weken na de bevalling voor jou en je baby. Maar ook na deze periode kan je gebruik blijven maken van alle diensten die onze praktijk te bieden heeft. En mag je uiteraard altijd bellen met vragen.

Afspraken overzicht verloskundige

Medische echoscopie

Op onze praktijk verrichten wij alle medische echo’s die nodig kunnen zijn in de zwangerschap.

Welkomstecho
Tijdens je eerste afspraak bij 7-8 weken kunnen we een welkomsecho doen. Dit is geen medische echo en wordt dan ook uitgevoerd door niet-medisch echoscopisten. We kijken of de zwangerschap zichtbaar is. 

Vitaliteitsecho
Mocht je een medische indicatie hebben, dan maken we een vroege echo vanaf 6 weken en 4 dagen. 

Termijnecho
Bij deze echo kunnen we de definitieve uitgerekende datum berekenen. 

Echo medische indicatie
Als er twijfels zijn over de groei van je baby of over de ligging van je baby aan het einde van de zwangerschap, dan doen we een medische echo op indicatie.

13- & 20 weken echo
Deze echo's zijn onderdeel van prenatale screening. Prenatale screening is onderzoek wat we in de zwangerschap kunnen verrichten om aangeboren afwijkingen op te sporen. De 13 & 20 weken echo vinden plaats bij ons op de praktijk.

3/4D echo

​​Pretecho maken in Rotterdam

Naast een medische echo, kun je ook een pretecho laten maken bij ons in de praktijk in Rotterdam! Deze echo is voor wanneer je het fijn vindt om even te spieken naar je baby in de buik. Hierbij worden geen medische controles verricht. Dit wordt niet vergoed door de verzekeraar; we vragen hiervoor een vergoeding.

Er zijn 2 opties:

• Geslachtsbepaling
​Vanaf 15 weken kun je bij ons al vragen naar het geslacht van je baby. We kijken dan 2D voor ongeveer 15 minuten. Wil je het niet direct weten? Dan schrijven we dit op papier en geven we dit mee in een envelop. Je krijgt van ons 3 echofoto's mee in zwart wit. Je betaalt voor de geslachtsbepaling € 52,95.

• 3D/4D echo 3e trimester
Vind je het leuk om een keer 3/4D naar je baby te kijken, dan kan dit het beste tussen de 27-30 weken. 3D is een goede manier om al een beetje een indruk te krijgen van hoe je kindje er uitziet. Met 4D kun je zelfs bewegende beelden zien. Hoe leuk is het om een glimp op te vangen van je kindje en dit te delen met je familie/vrienden?

De echo duurt ongeveer 20 minuten. Je krijgt 5 foto's mee in zwart wit en een USB met de beelden en filmpjes in kleur. Prijs: € 73,95.

Boek zelf een pretecho

       

Team Jade

Esseline

Verloskundige. Ze heeft een enorme passie voor alles wat met mindfulness, meditatie en persoonlijke ontwikkeling te maken heeft. Daarnaast weet ze ontzettend veel over een gezonde leefstijl, duurzaamheid en voeding. Voor zowel jou als je baby!

Iris

Verloskundige & Anticonceptie-specialist. Waar Iris geniet van mooie verdiepende gesprekken op het spreekuur, doet ze bij een geboorte het liefst zo min mogelijk. Kijken, observeren, aanmoedigen, en alleen medisch handelen als het nodig is. Iris begeleid jou verder in het kiezen van de juiste anticonceptie en plaatst bij ons ook spiralen.

Team Ceder

Merel

Verloskundige & Anticonceptie-specialist.
Merel kent de ware kunst van iemand op z'n gemakt stellen. Ze heeft voor iedereen een luisterend oor en neemt ook een goede dosis humor mee op de afspraken.
Merel host onze New Life Circle events en geeft jou een glimp van je baby tijdens de pretecho’s.

Sarah

Verloskundige & Versiekundige. Als enige geboren Rotterdammer is zij opgeleid in Amsterdam. Sarah is de rust zelve. Haar kalmte en geduld is haar superkracht! Naast gepassioneerd verloskundige is zij ook versiekundige. Ligt je baby in stuitligging? Op holistische & kundige wijze weet zij babies te draaien naar hoofdligging.

Marit

Verloskundige & Hypnotherapeut.
Naast een bevlogen en kundige verloskundige is Marit onze in-house hypnotherapeut. Zij weet op een hele fijne manier jou te helpen met het creëren van een gezonde levenstijl, het verminderen van angst en stress en zelfs pijn bij de bevalling. Marit is ook een vast onderdeel van de 'New Life Circle' events en voert ook pretecho's uit. In januari wordt team Rose versterkt door Elena Vlugt.

Elena

Verloskundige & Hypnotherapeut.
Naast een bevlogen en kundige verloskundige is Marit onze in-house hypnotherapeut. Zij weet op een hele fijne manier jou te helpen met het creëren van een gezonde levenstijl, het verminderen van angst en stress en zelfs pijn bij de bevalling. Marit is ook een vast onderdeel van de 'New Life Circle' events en voert ook pretecho's uit. In januari wordt team Rose versterkt door Elena Vlugt.

Team Rose

Kennismaken

Wil je eerst vrijblijvend komen kennismaken? Dat kan! We plannen een gesprek bij jouw verloskundige die jou alles vertelt over onze praktijk en werkwijze.

Plan een afspraak

Plan je intake & eerste echo

Wil jij je direct aanmelden? Dan plannen we een intakegesprek en een eerste vroege echo. Vul het inschrijfformulier in zodat we een afspraak met je kunnen plannen.

Direct inschrijven