Individueel plan

Wij doen niet aan een ‘one size fits all’ approach. Jij bent uniek en dat is je baby ook. Dat vraagt om afstemming. …afstemming door iemand met ervaring. Die weet welke factoren belangrijk zijn bij het maken van een plan wat bij jullie past.

Zwangerschap

Om goed te kijken naar jouw persoonlijke situatie, doen wij een uitgebreid intakegesprek. Hierin nemen wij de tijd om elkaar goed te leren kennen en stellen wij vragen aan jou om te kijken wat nodig is om jouw gezondheid en die van de baby goed te bewaken. Onze afspraken duren langer dan wat standaard is in Nederland. Geen 10-15 minuten controles! Zo hebben we echt de tijd om jou te leren kennen en de zorg aan te passen aan jouw behoeftes. Wil je meer of minder afspraken? Dat kan altijd.

Prenatale screening

In Nederland heeft iedereen recht op prenatale screening. Prenatale screening is onderzoek naar afwijkingen bij de ongeboren baby. Jouw verloskundige zal vragen of jij hier meer informatie over wilt en zal jouw keuzemogelijkheden met jou bespreken. Zij zal jou ondersteunen in het maken van de keuze om wel of niet deel te nemen aan de verschillende onderzoeken.

Prenatale screening  bestaat uit twee afzonderlijke onderdelen: Screening naar downsyndroom, patausyndroom en edwardsyndroom (NIPT)
Structurele echoscopisch onderzoek (13 en 20 weken echo)

Lees meer over Prenatale Screening

Meer nodig dan verloskundige zorg alleen?

Wij hebben een breed aanbod aan expertise in huis om jou optimaal te voorzien van alles wat je nodig hebt. Denk hierbij aan echoscopisten, een bekkenfysiotherapeut, een (miskraam)coach, lactatiekundige, versiekundige, een Integral Pelvic Therapist en een doula die zwangerschapsmassages en postpartum behandelingen aanbied. Allemaal om ervoor te zorgen dat jij alle ondersteuning krijgt die jij verdiend.

Mirjam van de Velden (echoscopist) - Sarah van Son (verloskundige/versiekundige) - Eva Jans (Integral Pelvic Therapist)


Gynaecoloog op de praktijk

Soms komt het voor dat een zwangerschap een extra blik nodig heeft van een gynaecoloog. Bijvoorbeeld als je al eens een gecompliceerde eerdere zwangerschap of bevalling gehad hebt. Wij verwijzen jou dan naar een gynaecoloog. Op onze praktijk is er ook elke 6 weken een gynaecoloog aanwezig om spreekuur te doen. Dit doet zij dan samen met jouw eigen verloskundige in jouw vertrouwde praktijk!

Geboorteplan

Een geboorte is nooit hetzelfde. Iedereen heeft een unieke ervaring. Om de kans op een positieve ervaring zo groot mogelijk te maken schrijf je een geboorteplan. Onrealistisch? Nee totaal niet!

Wij hebben de ervaring dat als je opschrijft wat je eerste keuzes zijn, hoe je benaderd wilt worden en hoe je wilt omgaan met onverwachte situaties dat jij veel meer in je kracht staat en beter voorbereid bent. Ook weet jouw partner wat voor jou belangrijk is, en wij ook. Win-win!

Geboorteplan maken

Aanmelden als cliënt

Gefeliciteerd je bent zwanger! Wil je eerst komen kennismaken? Of direct je eerste afspraak plannen?

Aanmelden

Workshops & Events

In onze studio hosten we verschillende events voor jou. Om te verdiepen, vertragen en verbinden.

Meer informatie