Postpartum Periode

Na de bevalling begeleiden wij jou verder in de postpartum periode ook wel de kraamtijd genoemd. Je bevalling is net achter de rug en je bent ouders geworden van een  baby. De wereld staat even stil! En ook weer niet, er gebeurt een hele hoop. Wij hopen jouw baken van rust te kunnen zijn in deze mooie maar turbulente periode.

Begeleiding verloskundige

Na de geboorte komen wij zo vaak bij jullie langs als nodig blijkt. Wij controleren hoe jouw herstel verloopt en hoe jouw baby het doet in de eerste dagen/weken. Ook kom je 6 weken na de geboorte langs bij ons, terug te kijken op de afgelopen 9 maanden. We controleren je herstel en spreken met jullie over het ouderschap, voeding, sport en anticonceptie.

Voorbereiding kraamtijd

Naast een goede voorbereiding op je bevalling, vraagt ook de kraamtijd om voorbereiding. Naast onze begeleiding tijdens het kraambed, heb je ook zorg van de kraamzorg thuis. Wij werken goed samen met een paar kleinschalige kraamzorgbureaus. Je kiest zelf welk bureau goed bij jullie wensen past. Om goed op deze kraamweek voorbereid te zijn, is het naast het zoeken van een passende kraamzorg, ook fijn om in de zwangerschap een cursus te volgen waarin je alle tips en trics hoort.
Wil je borstvoeding geven? Dan geeft onze lactatiekundige in je zwangerschap al een event om je te informeren. Gratis! 

Borstvoedingsevent
Bengkung Belly Binding door Krystel Cijntje

Kraamzorg

Een kraamverzorgster komt dagelijks bij jullie om jullie te helpen bij de verzorging van moeder & baby. Daarnaast heeft zij een belangrijke medische taak. Zij doet controles om afwijkingen of problemen tijdig op te sporen en aan ons door te geven. De kwaliteit van kraamzorg is per bedrijf wisselend. Wij raden daarom een aantal kraamzorgbureaus graag aan jullie aan:

Kraamzorg 1 op 1 (voor fijne ZZP'ers)

Kraamzorg de Eilanden
Kraamzorg de Waarden

Postpartum behandelingen

Na de bevalling staat jouw lichaam volledig open. Dit maakt je heel gevoelig. De heling die plaats vind in de kraamtijd, het verwerken van de geboorte en het wennen aan je rol als moeder vraagt om vertraging, warmte en hechten met je baby. Doormiddel van behandelingen in je kraamtijd kun je jouw herstel bevorderen. Dit wordt gedaan door jou lichaam te verwarmen, te masseren en te voeden met kruiden en oliën. Door middel van traditionele oosterse wijsheden bieden deze behandelingen jouw kraamweek hét herstel wat jou lichaam verdiend en nodig heeft. 'Onze post in-huis doula Amber is aan onze praktijk verbonden. Zij vind dat een zachte landing voor moeder en kind geen luxe is maar een noodzaak.

Boek een behandeling

Aanmelden als cliënt

Gefeliciteerd je bent zwanger! Wil je eerst komen kennismaken? Of direct je eerste afspraak plannen?

Aanmelden

Workshops & Events

In onze studio hosten we verschillende events voor jou. Om te verdiepen, vertragen en verbinden.

Meer informatie