Coaching

Wij coachen jou, zodat jij het kunt doen zoals jij zelf wilt. Hierbij is er geen ‘beste manier’ alleen ‘jouw manier’. Wij nemen de tijd om te ontdekken wat deze manier voor jou is.

Keuzes maken

Veel mensen denken dat er maar één weg is die leidt naar een gezonde moeder & baby. Dit is niet zo! Er zijn vele keuzes die je kunt maken in dit proces. Vaak zijn zorgverleners geneigd om voor jou te kiezen wat de juiste weg is. Wij niet.
Wij werken volgens het informed choice & consent principe. Dit houdt simpel gezegd in dat wij jou voorzien van betrouwbare informatie over de verschillende mogelijkheden. Vervolgens hebben we een gesprek om de verschillende mogelijkheden af te wegen.

Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat als je eigen keuzes kan maken in het zorgtraject en vooral tijdens de geboorte dat dit een positieve invloed heeft op de manier waarop jij alles beleeft.
Daarom staan de keuzevrijheid en zelfbeschikking/autonomie hoog bij ons in het vaandel. Wij blijven jou begeleiden tot zover onze grenzen reiken als medisch professional. Ook als dit betekent dat dit een zorgvraag betreft die buiten de normale protocollen en richtlijnen valt.

Tijd nemen

Om deze gesprekken met jou te kunnen voeren, doen wij niet aan 10 minuten check-ups. Wij nemen echt de tijd voor je. Hoe we dit doen? Wij begeleiden per maand maximaal 10-12 vrouwen per team.

Dit is aanzienlijk minder dan wat normaal is in Nederland! Hierdoor ontstaat meer tijd. Tijd voor jou, voor gesprekken en om elkaar beter te leren kennen. Ook om te onderzoeken wat voor jou goed zou werken en wat juist niet.
Hoe lang onze afspraken duren? Dit is per persoon verschillend. Soms 30 minuten, maar soms ook ruim een uur.


'New Life Circle' Events

Een van de favoriete onderdelen van onze praktijk zijn de 'New Life Circle' Events.
Dit zijn events die wij hosten voor vrouwen die tegelijk oplopen in hun zwangerschap.
Elk trimester komen zij bij elkaar om samen te delen, te ervaren en te verdiepen. Deze vorm van samenkomen is door ons zo ontworpen dat je heel bewust kan stilstaan wat er in de zwangerschap voor jou nodig is.

Moet je meer rust nemen? Voel je voldoende verbinding met de baby die groeit in je buik? Spelen er belemmerende gedachtes over je aankomende rol als moeder of zie je juist op tegen de bevalling?
Door specifieke oefeningen te doen, onderzoeken we wat bij jou speelt en wat meer aandacht nodig heeft. En dit is juist nu zo nodig in ons drukke stadsbestaan waar je alle ballen hoog moet houden. Het is een anker in je zwangerschap die je even doet laten vertragen en stilstaan bij dit prachtige proces.

Meer over 'New Life Circle' Events

Coaching bij de geboorte

Ook tijdens de geboorte is coaching onze kracht. Het is niet altijd gebruikelijk dat een verloskundige jou ondersteunt vanaf het moment dat de bevalling actief begonnen is. Soms gaat de verloskundige nog even weg en komt op een later moment terug.

In onze praktijk gaan wij niet meer weg vanaf de actieve fase in de ontsluiting tenzij jij dit anders wenst. Jouw wensen en die van jouw partner zijn leidend in de begeleiding die wij geven. Wij besteden tijdens jouw zwangerschap ruim de tijd aan de voorbereiding op de bevalling, waar onder andere jouw keuze mogelijkheden onze begeleiding wordt besproken.

Ook wanneer tijdens de bevalling een medische indicatie ontstaat en besloten wordt dat er een gynaecoloog nodig is voor de verdere begeleiding, zijn wij bereid om jullie te blijven ondersteunen.


Extra coaching nodig?

Stel je voor dat je het niet allemaal alleen hoeft te doen.
Ze zeggen: "It takes a village to raise a child." Maar ze zouden beter kunnen zeggen: "It takes a village to grow a child."

Daniëlla, onze praktijkcoach, is jouw extra ondersteuning in je zwangerschap en het moederschap.

Ze helpt je in deze tijd vol veranderingen met:

  • Balans te brengen in je werkende leven
  • Beter contact maken met je kindje(s) in je buik of buiten je buik
  • Een plek geven aan een verliesgeboorte
  • Het verwerken van een bevalling die niet ging zoals verwacht

Zodat jij meer energie kunt ervaren en volledig kunt genieten van je zwangerschap en het moederschap.

Daniella Vons, Yoga docent & coach

Plan een belafspraak voor een kennismaking

Workshops

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Curabitur sed molestie leo. Nulla vel metus id massa feugiat tristique id ut lacus. Nullam mi nulla, faucibus quis nibh ut, gravida convallis leo.

Meer informatie

Adviesgesprek cyclus

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Curabitur sed molestie leo. Nulla vel metus id massa feugiat tristique id ut lacus.

Meer informatie